חדלות פרעון

מה זה חדלות פירעון?


מצב בו אדם/חברה אינם מסוגלים לעמוד בהחזר של חובותיהם. זאת אומרת שסך הוצאותיהם גדול מסך הכנסותיהם.

הליך חדלות פירעון

בעבר הליך של "חדלות פירעון" נקרא בשם שכולנו מכירים "פשיטת רגל".

בשנת 2018 התקיימה רפורמה בתחום פשיטת הרגל ונחקק חוק חדש הנקרא "חדלות פירעון ושיקום כלכלי" שהחליף את פקודת פשיטת הרגל הישנה.

הליך של חדלות פירעון שם דגש על שיקומו של החייב להבדיל מהליך פשיטת רגל, שם זכויות הנושים היו בחשיבות גבוהה יותר משל החייב.

לעניין זה, תיקים שנפתחו לפני ספטמבר 2019 מתנהלים על פי החוק הישן כפשיטת רגל ותיקים שנפתחו מאוחר יותר מתנהלים על פי החוק החדש של חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

פתיחת הליכי חדלות פירעון

השלב הראשון בהליכי חדלות פירעון הוא הגשת בקשה לקבלת צו הנקרא "צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי".

את הבקשה לקבלת הצו יכול להגיש החייב בעצמו או הנושה (מי שחייבים לו).

למי מגישים בקשה לקבלת צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון?

במידה וסכום החובות גבוה מ-55,542.43 ₪ ונמוך מ-166,627.31 ₪ (נכון ל-2024) יש להגיש את הבקשה בהוצאה לפועל וההליך יתנהל שם.

במידה וסכום החובות גבוה מ-166,627.31 ₪ (נכון ל-2024) יש להגיש את הבקשה לממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי ולאחר מכן ההליך יתנהל בבית משפט השלום.

שלבי הליך חדלות פירעון

שלב א' – כאמור, השלב הראשון בהליכי חדלות פירעון הוא בקשה לקבלת צו הנקרא "צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי".

שלב ב' – "שלב הביניים" – מקבלת הצו לפתיחת ההליכים מתחילה תקופה במהלכה הנאמן בוחן את יכולתו הכלכלית של החייב ובסיומה הוא מגיש לממונה את מסקנותיו במסמך שנקרא "דו"ח ממצאי בדיקה" (שלב זה נמשך כשנה).

שלב ג' – קבלת צו לשיקום כלכלי ומתן הפטר – לאחר שהנאמן הגיש לממונה את דוח ממצאי הבדיקה, הממונה מגיש לבית המשפט את הצעתו לתוכנית שיקומו הכלכלי של החייב.

לאחר מכן יתקיים דיון ובית המשפט ייתן לחייב צו לשיקום כלכלי, לפיו תיקבע תוכנית תשלומים עד לפירעון החובות ולשיקומו הכלכלי של החייב, שלב זה נמשך כ- 3 שנים (במידה ואין מחדלים בהליך), לאחר מכן וככל והחייב עמד בתוכנית, יינתן לו צו הפטר על חובותיו.

חשוב לדעת

במהלך הליך חדלות הפירעון יחולו על החייב הגבלות שונות כמו עיכוב יציאה מהארץ, סימון מוגבל בבנקים, שימוש בכרטיס אשראי "דיירקט" ועוד..

מאידך, הליך חדלות פירעון עוצר את כל ההליכים המשפטיים המתנהלים כנגד החייב ומסיר את העיקולים בלשכת ההוצאה לפועל כל עוד החייב עומד בתנאיי ההליך.

עוד דבר שיש לדעת הוא שישנם חובות שלא ניתן לקבל עליהם הפטר כמו חוב מזונות או חוב מקנסות.

 

**המאמר מנוסח בלשון זכר אך מיועד לשני המינים.

לפרטים נוספים ולייעוץ ניתן ליצור עמנו קשר 054-6565075 או 02-6565637

 

כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי משמש כמידע כללי בלבד והדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, כך שנכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.

 

שאלות ותשובות

תשובה

תשובה

תשובה

מאמרים נוספים בנושא

פגיעה בזמן עבודה

נפגעתם בזמן עבודה? ייתכן והמקרה ייחשב “כתאונת עבודה” ואתם עשויים לזכות בפיצוי כספי!   ראשית מהי תאונת עבודה? תאונת עבודה

Read More
דילוג לתוכן